pondělí 28. prosince 2015

DEVIANTEM SNADNO A RYCHLE

Sociální sondy dle iDnes ● babišovská tolerance homosexualismu ● v práci neznám bratra ● „český“ dar světu?

Babišův informační moloch iDnes.cz spustil seriál Lidé Česka. Jedná se o cyklus rozhovorů s několika desítkami osob, které nepatří mezi obvyklé zájmy novinářů. I když 28.prosince  se o ryzosti původního záměru dá pochybovat, neboť zpovídaný si na světlech reflektorů zakládá. Ovšem v jeho případě kamery nesměrují na horní konec trávicí trubice.
Robert Mimra, pod světáčtěji znějícím pseudonymem Ray Mannix, je jednadvacetiletý mladík, který recipientům elektronické verze Mladé fronty DNES překládá mnoho užitečných rad pro uplatnění se v postmoderním světě.
Mimra je duševně nemocný, byť mužská homosexualita je pro postmodernismus spíše symptomem roztomilého ozvláštnění. Pokud je navíc zachycována filmovým obrazem, pak v ní současnost dokonce dekóduje umělecký projev. Neukotvený konzument babišovského plátku pak snadno vstřebá redakcí předkládanou tezi, že hošánkovské snímky jsou alternativou pro niterné vyjádření sebe sama.
V deníku budoucího premiéra zpovídaná „osobnost“ se pochlubila dlouhodobým producentským zájmem o své já. Počínající dokonce už ve věku neplnoprávnosti, kteréžto právní omezení mu jeho filmovou kariéru oddálilo. Avšak za následné tři roky od osmnáctin stihl natočit přes dvacítku kinematografických perel (upoutávku na jednu z nich dokonce iDnes převzala). 
Čtenáři interview je po babišovsku vštipováno, kterak se má obecně přistupovat k práci. Práce je prostě práce a sympatie či nesympatie musí jít stranou. Jedinou hodnotou budiž výdělek, tudíž řádný pracant musí odložit veškerá svá osobní mínění. Jinak je Robert Mimra sedací fajnšmekr: „Nepřemýšlím o tom, jestli se mi partner líbí nebo ne. Mně se v podstatě zas tolik lidí nelíbí, v osobním životě jsem vybíravý. Při práci ale prostě natočíme scénu, dostanu peníze a jedu domů. Je to jako v každé práci, kde ne každý člověku sedne.“
V rozhovoru přichází řada i na několik ještě úchylnějších detailů, např. Mimrovy domněnky o námaze filmování ve srovnání s fitcentry. Pohovoří i o své oblibě v návštěvách kadeřnictví, solárních studiích apod.
Ostudnou zprávou pak je název nového homosexuálně-pornografického trendu, který si uzurpoval mnohým lidem posvátné adjektivum: projekt Czech Hunter. Aneb „videa založená na tom, že jde kluk po ulici a oslovuje další kluky, jestli by se za peníze nesvlékli atd.“ Podle hodnocení našeho umělce ovšem celá záležitost „není dobrá vizitka, protože to je dost amatérsky natáčené.“ Doufejme, že mezi normálními lidmi ve světě se povědomí o citovaném názvu nešíří z úplně jiných důvodů….

Žádné komentáře:

Okomentovat